De Setting

Behind the Wall vindt zijn oorsprong in het event Aon en gaat verder waar Aon eindigde.

Het verhaal van AON gaat over de kolonisatie van een nieuwe wereld, de ontdekking van een derde god en het beleven van avonturen in een ver en vooral onbekend land.
De Oude Wereld sticht nieuwe kolonies in de nieuwe wereld met als doel het veroveren van nieuw land, het vergaren van kennis en het ontmoeten met nieuwe culturen en daar een economisch en politiek slaatje uit slaan. Het uitgangspunt is het dorpje Speranza, een kleine kolonie die enkele jaren geleden is gebouwd in de jungle op enkele mijlen afstand van de zee.

Speranza is nu een onafhankelijke stad in de nieuwe wereld waar avonturiers heen trekken om een nieuw leven te beginnen. In Speranza leren deze avonturiers over de grote muur die dwars door het land loopt. In deze muur zit een poort die lange tijd dicht is geweest. Echter niet lang geleden is deze poort open gegaan. Wat er achter de muur zit? In Speranza maken zij zich daar niet druk om. Af en toe komen er vreemde artefacten naar Speranza die vervolgens worden getransporteerd naar de rijken van de oude wereld.

Speranza het dorp waar het avontuur begon is nu rustig en de avonturiers zijn vertrokken richting de poort. Wat er voorbij die poort ligt? Daar ligt het nieuwe avontuur!

Dus bereid je voor en ga op weg naar Behind the Wall en alles wat daar te vinden is.